Param Kredim
Çiftçilik Yapmak İçin Tarla Tarım Kredisi Nasıl Çekilir | YAZIYI OKUYUN
fi
Anasayfa > DEVLET DESTEKLERİ > Devletin Teşvik Verdiği Sektörler

Devletin Teşvik Verdiği Sektörler

Tarih: 07.12.2020
Güncel: 29.09.2022
Devletin Teşvik Verdiği Sektörler ayrıntılı anlatım içerir

Devlet, yerli üretimi ve ekonomiyi destekleyerek dışa bağımlılığı azaltmak adına bazı sektörlere teşvik kredisi vermektedir. Devletin Teşvik Verdiği Sektörler nelerdir ve Bu teşvik kredileri dönem dönem verilmektedir.

Teşvik kredisi tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlamak isteyenlere, kendi işini kurmak, yatırım yapmak, dükkan açmak isteyenlere, ticaretle ilgilenen, girişimcilik adına ilerlemek isteyen genç vatandaşlara devletin verdiği destek amaçlı sağlanan kredi çeşididir. Devlet refah sağlamak ve ekonomik kalkınma için finansman sağlar.

Destek almanız için sermayeniz olmasına gerek yoktur. Sermayesi olan veya olmayan girişimcilerin alabileceği destek sağlayan KOSGEB iş projeleri ile başvuru yapan girişimcilere 50.000 Türk Lirası hibe kredi imkanı sunuyor.

Bunun yanında 100.000 Türk Lirası da faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu desteklerden yararlanmak için elbette belirli koşullara uyulması gerekmektedir.

Bu koşullar sağlandığında gençler kendi işlerini kurabilirler. Destek almanız için sermayeniz olmasına gerek yoktur. Sermayesi olan veya olmayan girişimcilerin alabileceği destek sağlayan KOSGEB iş projeleri ile başvuru

Devlet Destekli Kredilerden Yararlanma Şartları

  • 18 yaşını doldurmak
  • İş planlamalarının hazır olması
  • Kayıt işlemleri
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • KOSGEB girişimcilik programlarına katılmak ve programlardan sertifika almak. (32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak girişimcilik sertifikasına sahip olabilirsiniz.)
  • Girişimcilik eğitimlerinin %80 ine katılmak
Devletin Teşvik Verdiği Sektörler için gerekli açıklama

Daha önce KOSGEB desteği aldıysanız eğer bir daha destek alamazsınız. İşletmede ortakla birlikte çalışmak istediğiniz koşulda ortaklardan sadece biri destek alması gerekir ve ortakların tamamının başvuru şartlarına uyum sağlaması gerekmektedir. KOSGEB girişimcilik sertifikası almadan işletme kurarsanız KOSGEB tarafından bir destek sağlanmaz.

Öncelikle sertifika almalı daha sonra işletme kurmalısınız. Teşvik kredi imkanından faydalanmak için işletme için yaptığınız harcamaları faturalı şekilde sunmalısınız.

Faturası olmayan işletmeye yönelik harcamalardan destek göremezsiniz. İşletmenin kurulum, işletim, yıllık gelirleri gibi planlamalarınızı yapmalısınız.

Bu planlamalar tamamen size özgü olmalıdır. Özgün olmayan, gerçeği yansıtmayan planlamalar KOSGEB tarafından belirlenir. KOSGEB tarafından desteklenen işletmeler en az 3 yıl boyunca devam etmek zorundadır. KOSGEB 3 yıl boyunca size destek sağlayacaktır.

Devlet Hangi Sektörlere Teşvik Kredisi Veriyor

Kültür ve Turizm Destekleri: Türkiye coğrafi ve tarihsel anlamda dünya çapında bir turizm noktası haline gelmiş durumda. Özellikle turistik değeri olan ve yeterince bilinmeyen, tanıtımı yapılmamış ve bu sebeple işletime açılamadığından ekonomik gelir kaynağı olmayan yerleri değerlendirmek üzere devlet turizm yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara teşvik kredisi sağlanmaktadır.

İhracat Teşviki: Dünya Ticaret Örgütünün verilerine bakıldığında Türkiye dünya toplam ihracatında 0,82’lik bir paya sahiptir. 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolar olan Türkiye’nin bu hedefe ulaşmak adına nitelikli iş gücüne ,işletmelerin yüksek teknolojik kabiliyete, rekabet gücüne sahip olması gerekmektedir. Bu amaçla işletmelerin ticaret ve üretim standartlarını geliştirip dış pazarlamaların açılması için devlet tarafından teşvik kredisi ve çeşitli destekler sağlanmaktadır.

AR-GE İnovasyon Destekleri: Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin artması ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Bu açıdan inovasyon ve araştırma geliştirme faaliyetlerine devlet teşvikleri verilmektedir.

İşsizlik Ödeneği ve İstihdam Teşviki:  İstihdam teşviki ve işsizlik ödeneğinde iş gününe katılım oranı Türkiye’de oldukça düşük seviyede. Özellikle kadınlarda işsizlik oranı erkeklerdeki orana göre çok daha düşük. İş gücü piyasasındaki bu eksiklikleri gidermek ve özellikle kadınların iş gücüne katılım oranını arttırmak amaçlı verilen teşvik destekleri ve hibeler değerlendirilmelidir. Özellikle de ihracat teşviki tüm desteklerin firmalara duyurulması ve doğru firmalar tarafından kullanılması ile birlikte Türkiye ihracat hedeflerini avantajlı bir şekilde gerçekleştirecektir. Devletin Teşvik Verdiği Sektörler

Bu sayılanlar dışında teşvik verilen sektörler; girişimcilik, çevre koruma, hayat boyu öğrenme ve gençlik programları, yatırım teşvikleri, Kobi destekleri şeklinde çoğaltılabilir.

Devletin Teşvik Verdiği Sektörler

Yatırım teşvik programından bahsedilecek olursa devlet güneydoğudaki illerimize yatırım yapan esnafa, girişimciye ve yatırım sahiplerine KOBİ destek kredisi imkanı sunmaktadır. Sıfır faiz oranıyla işletme desteği kredisi vermektedir. Devletin Teşvik Verdiği Sektörler ve  Bu teşvik programları ile bir çok gence iş fırsatı doğması ve ekonomik refahın sağlanması hedeflenmiştir.

Devlet geçtiğimiz yıl tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilere, kendi iş yerini açmak isteyen esnafa, üreticilere faizsiz kredi, girişimciler için geri ödemesiz hibe devlet destek programları ile teşvik kredilerini kullandırdı. Bu yılda devlet destek programları kapsamında yürütülen çalışmalar sayesinde esnaf, çiftçi, Kobi  girişimcilerine faizsiz kredilerden yararlanma imkanı sunuyor.

Bu kapsamda emekliler, faizsiz kredi emekli farkları ve banka promosyon ödemeleri, esnafa verilecek 50.000 Türk Lirası kobi kredisi için kredi faiz desteği, ÇKS’ye kayıtlı tarım ve hayvancılık alanında proje karşılığında genç çiftçilere 30.000 Türk Lirası köy dönüş hibe kredileri verilecek olan teşvik, kredi ve hibelerden birkaçı olarak sıralanabilir.

Param Kredim / Tufan DEMİRCİ
Devletin Teşvik Verdiği Sektörler
Bu Makaleye Yorum Yapın

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git