Param Kredim
İng Bank Müşteri Temsilcisine Bağlanma | YAZIYI OKUYUN
fi
Anasayfa > BANKALAR > Döviz Hesabı Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Döviz Hesabı Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Tarih: 12.07.2021
Güncel: 11.10.2023
DÖVİZ HESABI

Döviz hesabı hesap işletim ücreti almayan bankalar hangileridir ? Euro ve Dolar ülkemizde en çok tranferi yapılan para birimidir. en çok işlem yapılan Bankalar ise ziraat bankası, iş bankası ve garanti bankası dır.

Bankalar sayesinde paralarımızı çok rahat bir şekilde saklama şansına sahip olmaktayız. Sadece bununla kalmamakla birlikte, alım satım yapmak için, para çekme için de bankaları kullanmaktayız.

Bir banka özel kuruluş olarak nitelendirilir. Peki bu bankalarda sadece Türk lirası ile mi işlem yapılır? Cevap veriyorum hayır. Bankalarda diğer ülkelere ait olan para birimleri ile  hesap açmanız oldukça mümkündür. Bu durumda konuya döviz kavramı girmektedir.

Döviz nedir?

Ülkelerarası ödemelerde kullanılan para gibi ödeme araçlarına verilen addır.

Döviz kuru; herhangi bir ülkenin para biriminin diğer ülkelerin para birimlerine karşı değerini duyurmak için kullanılan katsayı olarak ifade edilir. Türkiye’de üç döviz kuru sistemi vardır:

Esnek piyasa döviz kuru: Merkez bankasının müdahale etmediği ve döviz kurunun serbestçe dalgalandığı bir sistemin adıdır.

Sabit döviz kuru sistemi: Merkez bankasının döviz kuru dengesini korumak için müdahale ettiği bir sistem. Kontrollü döviz kuru sistemi: Merkez bankasının döviz kuru dalgalanmalarını test etmek için kullandığı döviz kuru sisteminin adıdır.

Döviz hesabı nedir

Maddi anlamda birikimlerinizi yabancı ülkelerin para birimleri üstünden yapmak istiyorsanız döviz hesabı adı verilen bu yöntem tercih edilir.

Doviz hesap isletim ucreti almayan bankalar
Döviz hesabı hesap işletim ücreti almayan bankalar

Döviz hesap işletim ücreti almayan bankalar

Çoğu kişiler döviz hesabını yatırım için kullanmaktadırlar. Bu hesaba da  vadesiz döviz hesabı adı verilir. Bu hesaplar üzerinden, döviz alım / satım işi yapılarak kişiler kar elde eder. Bunların dışında pek çoğunuzun merak etmiş olduğu tek bir soru vardır.

Hangi bankalar döviz hesapları için, hesap işletim ücreti almaz. Bu makalemizde döviz hesap ücreti almayan bankalar ile ilgili bilgilere rastlayacaksınız.

Döviz hesabında yatırım yapmak

Döviz hesabından hesap işletim ücreti almayan bankalar

Döviz hesabında yatırım yapmak istiyorsanız borsa takibi yapmanız gerekmektedir. Bunun için döviz büroları mevcuttur. Ama borsa ve ekonomi gibi konularda çokça hızlı değişimler olmaktadır.

piyasanın durumuna bağlı olarak , acil bir şekilde para giriş ve çıkışı yapmanız gerekecektir. Bu durumda her zaman bir döviz bürosuna ulaşmanız kolay olmaz. Bu durumda bankların döviz hesapları sizlere yardımcı olabilir. Günümüzde bir çok banka tarafından döviz hesapları oluşturulur. fakat banka seçerken ücretsiz olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

İlgili konular

Madeni Döviz Var Nerede Bozulur Acil Yardım

Ziraat Bankası Döviz Hesabı Açma Ve Kapatma

Dolar Hesabından Eft Nasıl Yapılır

Hesap ücreti almayan bankalar

Döviz hesabından hesap işletim ücreti almayan bankalar gün geçtikçe artmaktadır. Fakat hala ücret almaya devam eden bankalar mevuttur.

Hesap işletim ücreti almayan bankalar listesi şu şekildedir

  • Yapı kredi bankası
  • Albraka Türk katılım bankası
  • Türkiye finans katılım bankası
  • CEPTETEB
  • Ziraat bankası
  • Akbank
  • Vakıfbank

Döviz hesabı açmak istiyorsanız bu bankalardan birini tercih etmeniz yatırım süreci boyunca işlemleriniz yapılırken farklı ücretler ödemenize engel olacaktır. Bu durumda farklı ödemeler yapmadan rahatlıkla işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.

Banka hesaplarında hesap işletim ücreti

Yatırım yapmaya karar veren kişiler  tarafından döviz konusuna dair meraklar oldukça artar. Doğru adımlar ve sıkı bir çalışmayla sizlerin kar oranı oldukça artar.

CEPTETEB

TEB 2016 senesine kadar bu  ücreti alıyordu. Bu ücret yıllık olarak 114 TL seklinde alınmaktaydı. 2016 yılından sonra hesap işletim ücreti kalkarak ücretsiz bir hale gelmiştir.

Ziraat bankası

Ziraat bankası da bir dönem hesap işletim ücreti olarak kesintiler yapmıştır.

Fakat belli bir dönem sonra ücretsiz hale gelmiştir. Hem ücretsiz olması hem de devlet bankası olmasından ötürü çok tercih edilen banklardan biridir.

Akbank

Bu bankada hesap kesim ücreti almamaktadır. Bir önceki yıllarda senede iki kez olmak üzere 140 TL  civarı  kesinti yapmaktaydı.

sonrakı yıllarda bu durumdan vaz geçmişlerdir.

hangi bankalar hesap işletim ücreti almaz

Banka hesap ücreti almayan bankalar

Hesap işletim ücretleri kısa açıklaması ;

Bu hesap ücreti bankadan bankaya değişiklik gösterebilir.

Ücret 100 lira ile 300 lira arasında değişiyor. Bazı özel durumlarda bireylerden hesap işletim ücreti alınmaz. Bu durumlar; emekliler ve öğrenci hesapları için geçerlidir.

Çoğu banka bu ücreti almaz.

Banka hesap ücreti istemeyen bankalar

Hesap işletim ücreti almayan bir bankada hesap açarsanız ek ödemelerden kurtulursunuz. Ekim ayında bazı bankaların dijital şubeleri üzerinden oluşturulan hesaplar için herhangi bir ücret talep etmediğini de gözlemledik.

Bununla ilgili detayları aşağıda açıklamaya çalıştık. Hesap işletim ücreti almayan bankalar, dijital bankalar dışında neredeyse tüm bankaların ücret talep ettiğini söyleyebilirler.

Bankaya ödeme yapmak istemiyorsanız en az 2 faturalı otomatik ödeme talimatı vermeniz gerekmektedir. Bordro hesabınızın olduğu banka ile çalışın ve bordro kartınızı sık sık kullanın.

Bordro kartlı cari hesaplar için bankalar işletim ücreti almazlar. Talep üzerine altın hesabı açın Zamanında bir altın, ABD doları ve euro mevduat hesabınız var.

Yukarıdaki noktaları takip ederseniz, banka ücretlerini ödemekten kurtulabilirsiniz. Hesap ücreti almayan bankalar;

Döviz hesaplarında hesap işletim ücreti

Tüm bankalarda döviz hesabı açabilme şansınız vardır. 2020 yılından beri nerdeyse çoğu banka hesap işletim ücreti almamaktadır. Dikkat edilecek husus %0,2 oranında vergi ödemeniz gerekmektedir. Döviz hesabından masrafsız bir şekilde birikimler yapmanız oldukça mümkündür.

Hesap kullanım ücreti almayan bankalar

Bankalarda vadesiz hesaplar için hesap işletim ücreti talep edilir. Her banka için geçerli olmayacaktır. Hesap işletim ücreti almayan bankaların amacı, müşterilerine şubesiz bir şekilde hizmet vermek ve online şekilde işlemlerini gerçekleştirmeleri ile para kazanarak, kullanıcılara herhangi bir ücret yansıtmamaktır.

Hesap işletim ücretinin alınmadığı durumlar:

  • Müşterilerin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplar,
  • Otomatik fatura ödeme talimatında
  • 25 yaş ve altı müşterilerde(her banka için geçerli değil)
  • Vadesiz altın hesabı

Döviz alım satımı yaparak birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz.

işlemi yapabilmek için bir bankada döviz hesabınız olması gerektiğini hatırlatmak isterim.. Bir döviz hesabı açmak çok basittir.

İki tür döviz hesabı açabilirsiniz: sabit mevduat ve sabit olmayan mevduat. Genellikle yurt dışı havale veya tahsilat ihtiyaçlarınız için ya da döviz birikimlerinizi değerlendirmek için kullanabilirsiniz. Hedefiniz ne olursa olsun, bankanın artılarını ve eksilerin değerlendirebilirsiniz.

Bazı bankaların en büyük avantajı, döviz hesabı açarken hesabın tutarı muhafaza etmesini istememeleridir. Tutar tutmak için döviz hesabı gerektirmeyen bankalar hakkında bu yazıdan bilgi alabilirsiniz.

Döviz hesabı açmanın pratikliğini göstererek bu konuda hesap işletim maliyetlerinden bile yararlanabilirsiniz

zor elde ettiğiniz birikimleri doğru değerlendirmek için sabit mevduat hesabı açabilirsiniz. Fonlarınızı daha yüksek bir faiz oranıyla değerlendirmek istiyorsanız vadeli döviz hesabınıza başvurabilirsiniz.

Ülkemizde döviz hesaplarınızın bir çoğu Euro ve ABD doları cinsinden açılmaktadır.

Döviz hesabınızı açmak ve görüntülemek için öncelikle hesap işlem tutarınızı sorabilir. Hesap işletim maliyetleri bankaya ve mevduata göre değişiklik gösterebilir

Mevcut döviz hesabınızda 35 lira ödediğinizde, vadeli mevduat hesabınız için farklı ücretler ödeyebilirsiniz. Döviz hesabı işlemi gerektirmeyen bankaları sizler için listeledik.

  • Garanti Bankası,
  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Akbank’ta

ücretsiz döviz hesabı açabilirsiniz.

Vadesiz hesaplarda hesap işletim ücreti almayan bankalar

Vadesiz hesap belirsiz süreli ve para çekme ile yatırma gibi durumlara hizmet eden hesap türüne verilen addır. Bankalarda altın ve dövizlerde de vadesiz hesaplar açmak mümkündür.

Yabancı paralar ile açılan hesaba vadesiz döviz hesabı adı verilir. Bu hesaplarda faiz işletme durumu söz konusu değildir. Vadesiz hesap kullanmaktaysanız, hesap kartı sayesinde yüklü miktardaki paralarınızı yanınızda taşımanız gerekmez.

Vadesiz döviz hesabı hesap işletim ücreti almayan bankalar

Vadesiz hesaplar, para giriş çıkışı durumu söz konusu ile tercih edilir. Döviz üzerinden alışveriş yapmaktaysanız, dövizle gelir elde ediyorsanız yada sürekli döviz bozdurmanız gerekiyorsa vadesiz döviz hesabı açmak en mantıklı yoldur. Vadesiz döviz hesabında herhangi bir hesap işletim ücreti alınmamaktadır.

DÖVİZ HESABI HESAP  İŞLETİM ÜCRETİ ALMAYAN BANKALAR

Döviz hesap işletim tutarı almayan bankalar, döviz hesapları üstünden meydana getirilen yatırım ve havale işlemlerinden ücret almayacaktır.

Döviz hesabı olan kişiler, dövizin sürekli değişen değerini anında alıp satabilir. Cari döviz kuru üzerinden havale işlemleri sağlayabilirler.

Döviz hesapları, QNB Finansbank döviz hesapları, TEB bankaları döviz hesapları ve Yapı Kredi Bankası döviz hesap bilgileri ve hesap açılış bilgilerine alt başlıkta ve banka isminde ücretlendirme yapmayan bankaların listesi alt başlıkta ve banka isminde yer almaktadır. hesap kullanım dönemindeki işlem tutarı.

Bu bankaların isimleri şu şekildedir: Bu bankalarda döviz hesabı olan kişiler alım satım yapabilir, para transfer edebilir, yatırım yapabilir ve ödeme yapabilir. Tüm işlemlerde hesap işlem tutarı ödenmeden işlem yapılabilmektedir.

Param Kredim / Tufan DEMİRCİ
Döviz Hesabı Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar
Bu Makaleye Yorum Yapın

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git