Kimlik Yenileme Ücreti ATM den Nasıl Yatırılır
Kimlik Yenileme Ücreti ATM den Nasıl Yatırılır 2020 yılında süresi dolacak olan eski kimliklerin yenileme süresi 2023 tarihine ertelendi. Bunun sebebi ise vatandaşların yeni kimlik işlemleri için zaman bulamaması ve tamamlayamaması oldu. Bu durum da insanları Kimlik Yenileme Ücreti ATM den Nasıl Yatırılır sorusuna itti.
Yeni çıkarılan çipli kimlik kartları vatandaşları dolandırıcılıktan ve mağdur olmaktan kurtarmakta. Bu durum devlet dairelerinde ve nüfus müdürlüklerinde yoğunluğu ve kargaşayı arttırdığı için artık randevu sistemine geçildi.
Eski sistemde vatandaşlar kimlik yenileme işlemleri için nüfus müdürlüklerine gidiyordu. Ancak bu durum günümüzde değişti. Kimlik yenileme ile ilgili güncel bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Yeni Çipli Kimlikler
Eski kimliğini değiştirmek isteyen ve yeni çipli kimlikler kullanmak isteyen vatandaşlar işlemlerini başlatmak için öncelikle anlaşmalı bankalara ödeme yapmaları gerekir. Ödeme işlemini gerçekleştiren vatandaşlar banka makbuzu veya dekont ile birlikte biyometrik fotoğrafları ile bulundukları ilçede en yakın nüfus müdürlüklerine gidip işlemlerini halledebiliyorlar.
Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltmak için yetkililer randevu sistemi başlattı. Önceden sadece randevu ile çalışan nüfus müdürlüklerinde artık randevusuz da işlem başlatılabiliyor. Kimlik yenileme işlemlerini başlatmak isteyen vatandaşlar dilerseler randevu alıp işlerini daha kolay ve hızlı şekilde yaparken, isterseler kısa bir bekleme süresi ile kimlik yenileme işlemlerini randevusuz bir şekilde de gerçekleştirebilirler.
Yeni Kimlik Ücreti Ne Kadar?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü her sene kimlik ücretlerini günceller. 2022 senesinde yeni kimlik ücreti ne kadar? Yeni kimlik ücretleri güncel olarak aşağıdaki maddelerde listelenmiştir:
- 2022 Yeni Kimlik Ücreti 37.50 TL’dir.
- 2022 Kimlik kayıp bedeli 75 TL’dir.
- Kanuni bildirim süresini aşan yeni doğan bebeklerin yeni kimlik ücretleri 37.50 TL’dir.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı kurallara göre yeni doğan bebeklerin kimlik kartları doğumdan hemen sonra çıkartılabiliyor. Ancak bazı durumlarda kanuni bildirim süresini aşan bebekler için yukarıda yazan 37.50 TL ödeyerek nüfus müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.
Kimlik Yenileme Ücreti ATM den Nasıl Yatırılır
Bir önceki sistemde kimlik yenileme işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar, kimlik yenileme ücretini nüfus müdürlüğündeki vezneye yatırıyordu. Ancak yeni sistemde nüfus müdürlüğü bazı değişikliklere gitti. Bu değişiklikler sonucu vatandaşlar kimlik yenileme ücreti nereye ve nasıl yatırılır gibi sorularla mücadele edip sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. Yeni kimlik çıkartmak isteyen vatandaşlar nüfus cüzdanı harcı ödemesini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün anlaşmalı olduğu bankalara yatırması gerekiyor.
Nüfus cüzdanı harcı ödemesi için aşağıdaki maddeleri takip ederek ATM’den para yatırabilirsiniz:
- Kartsız işlemler bölümünden giriş yapınız.
- Karşınıza çıkan seçeneklerden ödemeler seçeneğini işaretleyin.
- Ödemeler sekmesinde yeni kimlik kartı seçeneğine tıklayıp ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
ATM’den ödeme yapmak istemeyen vatandaşlar için de bazı alternatifler mevcut. Anlaşmalı bankaların internet sitelerine veya mobil uygulamalarına giriş yapıp ödemeler seçeneğinde nüfus cüzdanı harcı ödemesini gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda vatandaşlar, İnteraktif Vergi Dairesi’nin resmi sitesi üzerinden de kredi kartı kullanılarak ödemelerini yapabilirler.
Kimlik Yenileme Ücreti ATM’den Nasıl Yatırılır?
ATM den Para Çekme İşlemi Nasıl Yapılır
Ziraat Bankası ATM’sinde kimlik yenileme ücreti nasıl ödenir?
Yeni kimlik kartı almak için ödemeniz gereken ücretleri kolayca yatırabilir. Eski kimlik kartınızı yenileyebilir. kayıp veya çalınan kimlik kartınızı Ziraat Bankası ATM’lerinden YENİ KİMLİK başvurusu sırasında gerekli olan ücret yatırılabildiler.
ATM’de ödeme işlemi başlattığınızda, “Makbuz gerekiyor mu?” Sorusunun yanında “Evet” seçeneğini işaretlediğinizden emin olun.
Adım 2: ATM Kartsız İşlemler menüsünü seçin. Adım 2: Kart Dışı İşlemler menüsünden sonra Ödeme İşlemleri menüsüne tıklayınız.
Ödeme menüsünden sonra “Vergi Ödemeleri “ne tıklayın.
Ödemek istediğiniz ücret türünü seçin, örn. H. Lisans Yenileme Ücreti veya Statü Yenileme Ücreti. Adım
Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra TC Kimlik numaranızı girmeniz gerekecektir. Ardından, hangi kimlik türü için ücretlendirileceğinizi seçmelisiniz: Yenileme – Doğum Kimliği Kaldırma – Durum Değişikliği – Kayıp Kimlik Kaldırma
Kimlik ücreti türü seçildikten sonra ödenecek tutar görüntülenecektir.
Belirtilen tutarı ödedikten sonra size verdiği dekontu almayı unutmayınız. Ödeme yaptıktan sonra lütfen size verdiği dekontu getirin ve randevunuza kadar kaybetmeyin.
Not: Nüfus Kuruluna herhangi bir ücret ödenmez. Bunun için başvuru yapmadan önce anlaşmalı bankaya ödeme yapmanız ve başvuru dosyasında ödeme onayı oluşturmanız gerekmektedir.
Kimlik Yenileme Ücreti ATM den Nasıl Yatırılır makalesini okuduktan sonra videolu izlemeyi tercih edenler için …
Henüz yorum yapılmamış.