Kredi Kartı Borcu Sorgulama Nereden Yapılır
- Kredi Kartı Borç Tutarı Nasıl Belirlenir?
- Kredi Kartı Borcu Sorgulama Nereden Yapılır
- Hesap Kesim Tarihi
- Kredi Kartı Borç Hesaplama
- İnternet Bankacılığı Borç Sorgulama
- İnternet Bankacılığı Şifre Belirleme
- Mobil Bankacılık İle Borç Sorgulama
- Telefon Bankacılığı İle Borç Sorgulama
- Bazı Bankaların Telefon Bankacılığı Numaraları
- Kredi Kartı Borç Ödeme
Kredi kartı borcu sorgulama nereden yapılır sorusunun cevabı farklı alternatiflere göre değişmektedir. Milyonlarca insan çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla nakit parası olmadığı durumlarda ve taksitli satış avantajlarından yararlanmak istediğinde kredi kartını kullanmaktadır. Bu kullanımlar sonucu ortaya çıkan borçların, her ay hesap kesim tarihinden itibaren ödenmesi gerekmektedir.
Kredi Kartı Borç Tutarı Nasıl Belirlenir?
Kredi kartı harcamalarınız tek çekim ve taksitli olarak gerçekleştirilmektedir. Tek çekim yaptığınız işlemler hesap kesim tarihinizde ekstrenize borç olarak yansımaktadır. Taksitli olarak gerçekleştirdiğiniz işlemler, aylık taksitlere bölünerek ilk taksit tutarı ilk ekstrenize borç olarak yansıtılacaktır. Bazı harcamalarınızda uygulanan kampanyalar ile taksit erteleme avantajları sunulmaktadır. Bu şekilde olan harcamalarınızda ilk taksitleriniz bir veya birkaç ay ertelenebilmektedir.
Kredi Kartı Borcu Sorgulama Nereden Yapılır
E devlet üzerinde borç sorgulaması yapabilirsiniz. bunun için e devlet şifresini hiç almadıysanız. Yapmanız gereken en yakın PTT şubesine gitmek ve e-devlet şifresi temin etmenizdir. e devletden arama kısmına BANKA yazarsanız. ” Risk Merkezi Raporu başvurusu ( Türkiye Bankalar Birliği ) seçeneği maus ile seçerseniz. Aylık olarak ( 1 defa ) ücretsiz rapor alabilirsiniz. Findesk raporunu ücretli almak yerine devletimizin ayda 1 defaya mahsus bizle paylaştığı ücretsiz Risk Merkezi Raporu başvurusu bakmanızı tavsiye ederim.
Hesap Kesim Tarihi
Kredi kartı kullanıma açıldıktan sonra borcunuzu ödeyebilmek için bir hesap kesim tarihi belirlemeniz gerekmektedir. Bu tarihten itibaren yaptığınız harcamaları ödemeniz için size genellikle 10 günlük bir süre tanınmaktadır. Örneğin hesap kesim tarihiniz ayın 6’sı ise 6 Mayıs ve 6 Haziran arası yaptığınız harcamaları, 6 Haziran’dan itibaren 10 gün içerisinde ödemeniz gerekmektedir.
Kredi Kartı Borç Hesaplama
Kredi kartı borç hesaplama ve sorgulama işlemlerinizi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı seçeneklerinden dilediğinizi kullanarak her yerden borçlarınızı takip edebilirsiniz. Bu sayede banka şubesine gitmenize gerek kalmadan 7 gün 24 saat borçlarınızı takip edebilirsiniz.
İnternet Bankacılığı Borç Sorgulama
Bankaların internet bankacılığı hizmetlerinden yararlanarak kredi kartınız ile yaptığınız harcamaları takip edebilirsiniz. Her bankanın internet bankacılığını cep telefonlarınızdan kullanabilmeniz için geliştirdiği bir uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaları telefonunuza indirerek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer uygulamaları indirmek istemiyorsanız, internet tarayıcılarınızdan bankaların web adreslerini yazarak; internet bankacılığına tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler içi internet bankacılığı şifresi belirlemeniz gerekmektedir.
İnternet Bankacılığı Şifre Belirleme
Kredi kartı borç sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için internet bankacılığını açtırmanız gerekmektedir. İnternet bankacılığınızı kredi kartınız hangi bankaya aitse o bankanın web sitesinden açtırabilirsiniz. Kredi kartı bilgilerinizi kullanarak internet şifrenizi belirleyebilirsiniz. İnternet şubesine her girişinize bu şifreyi girmeniz gerekmektedir. Şifre ile bankalara göre değişen, genellikle kimlik numarası, müşteri numarası bilgileriyle internet şubesine giriş yapılmaktadır. Bazı bankalarda internet şubesine şifrenizle her girişinizde cep telefonunuza onay kodu gönderilmektedir. Tek kullanımlık olan ve her seferinde değişen bu onay kodunu, internet şubesine girişlerinizde ilgili yere girmeniz gerekmektedir.
Mobil Bankacılık İle Borç Sorgulama
Mobil bankacılık işlemi ile cep telefonlarınızdan kredi kartı borç sorgulama gerçekleştirebilmeniz için internet şubesi şifrenizi belirlemeniz gerekmektedir. Şifrenizi oluşturarak mobil bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bazı bankaların mobil bankacılık işlemlerinde yüz tanıma, göz tanıma, şifre çiz özellikleri bulunmaktadır. Bunları kullanarak da mobil şubeye ulaşmanız mümkündür.
Telefon Bankacılığı İle Borç Sorgulama
Bankaların müşteri hizmetleri numaralarından borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için her bankanın kendine özel müşteri hizmetleri numarası bulunmaktadır. Bu numaralarda yönlendirmeleri takip ederek ve size söylenilen tuşlara basarak borcunuzu öğrenebilirsiniz. Örneğin Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası 444 00 00 veya 0850 220 00 00’dır. Buradan 1’i tuşlayarak kredi kartı ile ilgili işlemlere ulaşabilirsiniz. Tekrar 1’i tuşlayarak ekstre bilgilerinizi dinleyebilirsiniz.
Bazı Bankaların Telefon Bankacılığı Numaraları
Bankalardan telefon bankacılığı ile borç sorgulama yapabilmeniz için gerekli olan telefon numaralarını sizler için derledik. Yapı Kredi Bankası müşteri hizmetleri numarası 0850 222 0444’tür. Garanti Bankası’na ait telefon numarası 444 0 333 ‘tür. Halk Bankası’na ait telefon numarası 0850 222 0400’dır. Akbank telefon bankacılığı için gereken numara 444 2 525’dir. Vakıfbank’a ait telefon numarası 0850 222 0724’tür. Bu numaralardan kolay ve hızlı bir şekilde kredi kartı borç sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kredi Kartı Borç Ödeme
Sorgulama yaparak öğrendiğiniz kredi kartı borcunuzu hesap kesim tarihinizden itibaren size tanınan süreler içerisinde ödemeniz gerekmektedir. Eğer borcunuzu ödemezseniz, borcunuza faiz işlemeye başlayacaktır. Borcunuzun asgari ödeme tutarını ödeyerek yasal takip başlamasının önüne geçebilirsiniz. Fakat ödemediğiniz tutara faiz işlemeye devam edeceği için bu çok sağlıklı bir yöntem değildir. Asgari ödeme tutarını da ödemezseniz, yasal faiz işlenen borcunuz 90 günün sonunda takibe düşecektir. Bu nedenle kredi kartınızla ödeyebileceğiniz kadar harcama yapmalısınız. Ödemeyeceğiniz borçlara girmekten kaçınarak, harcamalarınızı kontrol altında tutabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.