Param Kredim
Kredi Puanım Düşük Çıkıyor Nedenleri Nelerdir ? | YAZIYI OKUYUN
fi
Anasayfa > BANKALAR > Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste

Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste

Tarih: 03.02.2021
Güncel: 24.10.2022
Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste

Son zamanlar ekonomik koşullar fazlaca zorlaştı. Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste olarak sizle paylaşmak istedik. Bu durum bankalar ile eskisinden fazlaca daha çok samimi olmayı gerektiriyor. Son zamanlarda açıklanmış olan devlet bankalarından destek paketleri ile verilen yardımlar da çokça ilgi görmüş oldu. Vatandaşlara yardım amaçlı olarak verilen ( devlet bankalarınca ) bir fazlaca kredi var.

Millete hizmet olan devlet bankaları uygun kredi imkanları ile can suyu veriyor. Bu kredi paketleri ile çeşitli finansal desteklerin sunulmuş olduğu tamamımız biliyoruz.

Devlet bankalarının hangileri olduğu da oldukça merak edilir hale geldi. Bizde bu yazımızda sizlere devlet bankaları hangileri tam sıralama olarak detaylı bir halde yazı hazırladık. Sizde bu yazımızda devletimizde yer edinen devlet bankalarını detaylı bir halde öğrenebilirsiniz.

Kamu Bankası Nedir

Devlet bankaları vatandaşlara düşük faiz oranlarına sahip kredi ( finansman ) desteği sağlayan kamu kurumlarıdır. Özel Bankalarda olduğu gibi kamu bankaları da ülkemizin bir çok noktasında şube açmıştır. üç kamu bankası örnek vermek gerekir ise ziraat bankası, Halk bankası ve Vakıf Bank ilk üç bankadır.

Ziraat bankası özel mi yoksa kamu bankası mı dır? Devlet bankasıdır. Böylelikle sık sorulan bir sorunun cevabını vermiş bulunmaktayız.

Devlete ait bankalar hakkında detaylı bilgi almak ve hangi bankaların kredi verdiğini yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

Ülkemizde faaliyet gösteren kamu bankaları arasında en çok tercih 3 banka arasında Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank’tır.

Ancak kamu bankaları bu üç banka ile sınırlı değildir. Bu 3 bankaya ek olarak 7 kamu bankası (toplam 10 kamu bankası) bulunmaktadır.

Kredi çekmek istediğinizde bu bankalardan sadece 3 tanesinden kredi kullanabilirsiniz.

Bu bankalar devlete ait bankalardır ve mevduat bankalarının bir parçasıdır. Devlet bankaları olarak adlandırılan kamu mevduat bankaları, özel bankalar gibi kişi veya kurumlar değil, devlete ait bankalardır.

Türkiye de Faaliyet Gösteren Devlet Bankaları

Ziraat bankası Bankanın Türkiye genelinde şubeleri bulunmakta ve kredilerle ihracatı desteklemektedir.

Ayrıca Halkbank, kredi kartları, nakit yönetimi çözümleri ve leasing yoluyla KOBİ sektörünü desteklemektedir.

Ziraat Bankası, bankacılık hizmetleri vermek üzere 1934 yılında kurulmuştur. Sermayesi ulusal borçtan geliyor. 1935 yılında banka 21 şube ve 2 bağlı ortaklık açmıştır.

Ziraat Bankası o dönemde tasarruf hesabı, cari hesap ve kredi kartı gibi hizmetler veriyordu. 1987 yılında kurulmuştur. Ziraat, uluslararası lisans başvurusunda bulunan ilk Türk şirketlerinden biri olmuştur.

Ziraat şu anda 11 ilde faaliyet göstermekte olup, 20 şubesi ve iki iştiraki bulunmaktadır.

Bu bankanın çalışan sayısı 2.300’e ulaştı. VakıfBank Vakıfbank 1954 yılında kurulmuştur. Bugünkü adı, vakıf anlamına gelen Vakıf kelimesinden gelmektedir.

Vakıfbank kalkınma projelerine ve yerlilere öncelik vermektedir. Ulusal kalkınma vizyonuna sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler için tasarlandı

Devletin Güvencesinde Bankalar Hangileridir

Hangi Bankalar Devlet Güvencesinde (TMSF) aittir. Mevduat ve fon katılımı, devlet veya nitelikli bir özel kurum tarafından size ödenen teminat kapsamındadır.

Türkiye’de BDDK. Çok sayıda banka faaliyet göstermektedir. Bu bankaların bir kısmı devlete aittir. Bir kısmım öz sermaye ile kurulmuş bankalardan oluşuyor. Çoğu özel bankacı da yerli ve benzerdir.

Hizmetlerimizde ve İnternet’te kullanın. Türkiye’deki tüm yerli ve yabancı bankalar nezdinde açılan risk hesaplarını içermez.

Hala bazı ön ayar kitaplığı olduğundan emin olurken.

Ekonomi politikası çalışması için hazırlıklar. Ayrıca bankanın işletme hesabında da kullanılabilirler. TMSF’nin özel sektörü tarafından satılacak ve işletilecektir. sonraki birkaç gün

Türkiye’de mevduat ve katılım fonlarını sigortalama yetki ve yükümlülüğü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF/Fon) aittir. Türkiye’de faaliyet gösteren kredi kuruluşları sigortalıdır.

Tasarruf mevduatı hesaplarının anaparası ile bu hesaplara ilişkin reeskont faizinin toplamı, yurtiçi şubelerin katılma hesapları ile özel cari hesaplarının birim hesap değerlerinin toplamıdır.

Kanunla açıkça yetkilendirilen merci dışında herhangi bir kişiye bilgi açıklayan diğer görevliler ve üçüncü kişiler, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında banka üyelerini cezalandıracaktır.

Kredi kuruluşları, sigortalı mevduat ve katılım fonları hakkında duyuru yapmak zorunda mı? 73 üncü maddenin birinci fıkrasında, bankanın veya müşterilerinin pozisyonları ve görevleri nedeniyle bildiği sırlar belirtilmektedir.

T.C Devlete Ait Olan Bankaların Sayısı 11 dir

T.C Devlete Ait Olan Bankaların Listesi (11 banka) dir. Devlete ait bankalar, sermayesi devlet tarafından karşılanan ve devlet tarafından korunan bankaları ifade eder. Özel bankalar, mevduat bankaları, bağlı bankalar ve kalkınma bankalarından oluşmakta olup, sermayesi özel ve tüzel kişilerden oluşmaktadır. Bu kişiler tarafından yönetilmektedir.

Peki ülkemizde kaç tane devlet bankası var? T.C’ deki kamu banka sayısı 11’dir. BDDK ve TMSF bünyesindeki kamu bankaları aşağıdaki gibidir. Yukarıda bahsedilen 11 kamu bankasının her birinin farklı organizasyon hedefleri vardır. Her biri kamu kurumları tarafından denetlenir ve denetlenir.

Devlete ait bankalar kaç gruba ayrılmıştır? Daha önce de söylediğimiz gibi, kamu bankaları, kamu sermayeli bankalar dört farklı başlık altında toplanıyor:

 Devlete ait bankalar kaç gruba ayrılmıştır
Mevduat Bankaları
Yatırım ve Kalkınma Bankaları
TMSF Bünyesindeki Bankalar
Kalkınma bankaları

Mevduat bankası Yatırım ve Kalkınma Bankası TMSF’de Banka Kalkınma Bankası Evet, Türkiye’nin devlet bankaları bu ana menkul kıymetleri sağlıyor. Her banka grubunun hizmet kısmı farklıdır. Her bir grup bankasının sermayesi halka arz edilir, devlete aittir ve devlet tarafından korunur. Şimdi bu bankalar hakkında her bir grubu sıralayarak daha detaylı bilgi verelim.

Yatırım ve Kalkınma Bankası TMSF’de Banka Kalkınma Bankası Evet, Türkiye’nin devlet bankaları bu ana menkul kıymetleri sağlıyor. Her banka grubunun hizmet kısmı farklıdır. Her bir grup bankasının sermayesi halka arz edilir, devlete aittir ve devlet tarafından korunur. Şimdi bu bankalar hakkında her grubu sıralayarak daha detaylı bilgi verelim.

Türkiye Devlet Bankaları ( BDDK Bağlı kurum)
Vakıf katılım Bankası Katılım Bankası
Halkbank mevduat bankasıdır
Vakıfbank Mevduat Bankası
Ziraat Bankası Mevduat Bankası
Emlak katılım bankasıdır
İller Bankası Yatırım ve Kalkınma Bankası
Türk Eximbank Yatırım ve Kalkınma Bankası
Türkiye Kalkınma Bankası Yatırım ve Kalkınma Bankası
Ziraat Katılım Bankası Katılım  Bankası
BDDK ile bağlı olan kurumlar Üst de belirtilmiştir.
Türkiye Devlet Bankaları ( TMSF Bağlı kurum)
Adabank Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
Birleşik Fon Bankası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
TMSF ile bağlı olan kurumlar Üst de belirtilmiştir.

Tam Liste Devlet Bankaları

Belirli dönemler içinde devletimizde yer edinen bankaların yapmış olduğu kredi kampanyaları vardır. Bu kampanyalara bir fazlaca bankanın yer almış olduğu ve de her geçen gün sayılarının artış göstermektedir.

Hangi bankaların hususi, hangi bankaların ise kamu bankaları olduğu oldukça çok merak mevzusu oluyor. Vatandaşlar ilk tercihi genel olarak devlet bankalarıdır. Bunun bir den fazla sebebi vardır. Sağlamış olduğu ayrıcalıklı krediler ve vatandaşın güven duyması en büyük tercih nedenlerindendir.

Kamu Bankaları Hangileri ; 

  1. Ziraat Bankası
  2. Vakıfbank
  3. Katılım Bankası
  4. Ziraat Katılım Bankası
  5. Halk Bankası
  6. Türkiye Kalkınma Bankası
  7. Türkiye İhracat-İthalat Bankası
  8. İller Bankası, Birleşik Fon ve bankalar Adabank şeklinde

Katılım bankaları  yukarıda belirmemiştir.  Mevzunun devamında Tek tek açıklaması yapılmıştır. Hangilerinin devlet bankası olduğu dört gözle beklenen mevzular haline gelmeye başladı.

Türkiye’de Toplam Kaç Banka Var ?

2020 2021 senesinde Türkiye Bankalar Birliği istatiklerine gore bakıldığında. Türkiye’de 34’ü mevduat bankaları olmak suretiyle toplamda 48 banka bulunuyor.

Devletimizde bankaların hangilerinin hususi ya da devlet bankası bulunduğunu bu içeriğimiz üstünden tek tek yazılacaktır. Ikimiz de siz değerli üyelerimizin çokça araştırmış olduğu

Devlet bankası

yanıtSual
EvetZiraat Bankası devlet bankası mı ?
EvetVakıfbank Devlet Bankası mı?
Evetİş Bankası Devlet bankası mı?

Devletimizde yer edinen Devlet bankaları hangileri dir? Şeklinde sorularınıza süratli ve detaylı bir halde anlatımlarımızı gerçekleştireceğiz.

Ziraat Bankası Türk toplumunda özel bir yere sahiptir. Bu özellik tamamen güven ile ilgilidir ve emekliler için en çok tercih edilen bankadır.

Ziraat Bankası, özel bankalardan büyük bir farktır. Bunlardan en önemlisi, düşük faiz oranları sunmalarıdır. Yurtdışında birçok şubesi bulunan Ziraat Bankası, ülkemizde 1785 şubesi bulunmakta olup, kamuoyunun en güvendiği ve tercih ettiği bankadır. Ziraat Bankası’nın sahibi olan yazımızda banka hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Vakıfbank, 1954 yılında Adnan Menderes tarafından kuruldu. Özel bankalara kıyasla, kredi oranları daha düşük ve mevduat oranları daha yüksektir. Vakıflar Bank’ın altı ülkede yurtdışı şubesi bulunmaktadır: Kıbrıs, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Irak, Avusturya ve Bahreyn.

Halkbank olarak da bilinen Halkbank, 1933 yılında kurulmuştur. Amacı, halkın sanayi, ticaret ve kalkınmanın önünü açması için destek sağlamaktır. Özel bankalara banka bilgileri sağlamak da hedeflerimizden biridir. Halk Bankası kuruluşunun ilk yılında müşterilerine Avrupa’da hizmet vermekte ve halen bu hizmetler için destek vermektedir.

Halen ülkemizde aktif olarak hizmet veren Halkbank, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına hizmet vermektedir. Halkbank halihazırda konut, tüketici, araba ve çeşitli krediler için en uygun faiz oranlarını sunmaktadır. Ayrıca, tasarruf hesaplarına yüksek faiz oranları sunan Halkbank, e-vadeli mevduatta yüksek faiz getirisi sunuyor. Halkbank, her banka gibi bankacılık işlemlerinde de güvenle kullanılabilir.

Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste 

Devlet Kalkınma ve Yatırım Bankaları nerede? Bu makale kamu bankalarını tam listesi sizle paylaşmak için yazılmıştır. Ülkemizde faaliyet gösteren ve halen aktif olan 50’den fazla banka bulunmaktadır.

Bu bankalardan on tanesi devlet bankasıdır.

Bu bankaları

mevduat
katılım
kalkınma
yatırım ve para transferi

Bankaları olarak ikiye ayırıyoruz.

2021 olan kamu sermayeli Devlet Bankası Hangileri

  • Vakıfbank Vakfı
  • Katılım Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası
  • Halk Bankası
  • Türkiye Kalkınma Bankası
  • Türkiye İhracat-İthalat Bankası
  • İller Bankası, Birleşik Fon ve bankalar Adabank şeklindedir.

Tüm bu bankalar hakkında aşağıdaki başlıklardan bilgi edinebilirsiniz.

Kamu mevduat bankası

  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası

Olmak üzere üç kamu mevduat fonu bankası bulunmaktadır. Bu banka bir devlet bankasıdır ve mevduat bankası olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Bu kamu mevduat bankası, diğer herhangi bir özel banka gibi herhangi bir şahsa veya kuruma ait değildir. bir devlet bankasıdır.

  • Ziraat Bankası

Ziraat Bankası, Türkiye’nin en çok işlem gören kamu sermayeli bankalarından biridir. Osmanlı döneminde 1863 yılında kurulan Ziraat Bankası, ülkemizdeki ilk bankadır. Çocukken devlet finansmanını destekledi.

Kamu bankaları tamamen devlet sermayesi tarafından kurulur. Banka olarak faaliyetlerine devam etmekte olup, yönetimi ülke vizyonuna uygun olarak oluşturulmaktadır. Son zamanlarda dünyada ekonomik sorunların olduğunu hepimiz kendi bütçemizden hissediyoruz.

Ülkemizde banka kullanmayan vatandaşların sayısı oldukça azaldı. Halbuki bankalar ile çeşitli işlemlerini nakit bile taşımadan gerçekleştirebilmektedir. Bir ülkede çalışan insan sayısı çok önemlidir. Üretken toplum ekonomik olarak rahat bir düzeye yükseldi. Bankaların ürettiği ürünlerin satışıyla birlikte halkın ve ülkenin sermayesi arttı.

Çalışanlar ödeme yapmak için bordro kartlarını kullanabilirler. Bu sayede çalışanların hesapları ve banka kartı hesapları olur. Ücret dışında birçok hizmetten yararlanabilmek için banka ile işbirliği yapılması gerekmektedir.

Devletin Bankaları Hangileri

Devlet bankaları ile Özel bankaları bir birinden ayıran en büyük fark destek paketleri ve uygun kredi imkanları sunmasıdır. Özel banka mı ? Devlet bankası mı diye vatandaşa sorulduğunda ilk tercih devlet bankalarıdır.

bireysel krediler Devlete ait bankalarda 2021 ilk çeyreğinde bir çok devlet kredi avantajları açıklamıştır. faiz oranları özel bankalara göre çok daha uygundur. Piyasada önce devlet bankaları kredi faiz oranları indirir sonrasında özel bankalar takip eder…

Kamu bankaları hangisi vatandaşın merak ettiği ve kredi destek paketlerine başvurmaya çalıştığı farkındayız. sıralı bir şekilde sizlere adları ve iletişim numaraları verilmektedir.

Ziraat Bankası, ülkemizde kurulan ilk bankadır. 1863 yılından beri hizmet vermektedir. Ziraat Bankası, özel bankalara göre daha düşük faiz oranları sunmaktadır. Mevduat faiz oranları ve kamu sermayeli bankalar arasında en popüler bankadır.

Halk Bankası 1933 yılında kurulmuş ve daha endüstriyel ve ticari alanlarda faaliyet göstermeye başlamıştır. vadeli faiz oranları bir çok özel bankadan çok daha fazladır.

kamu bankası hangileri 2021İletişim
Ziraat Bankası444 00 00 – 0850 220 00 00
Ziraat Katılım0850 220 50 00
Vakıfbank0850 222 0724
Vakıf Katılım0850 202 1 202
Halkbank0850 222 0400
Birleşik Fon Bankası
Türkiye Kalkınma Bankası (216) 636 87 00
İller Bankası0312 508 72 02
Adabank

Komu Bankaları Hangileri

Kamu bankaları ülkemizde faaliyet sunan devlet bankaları için bu araştırmayı yaptık. Sonuç olarak, 2017 yılında vatandaşlara hizmet veren kamu bankası olarak 3 banka sayabilir.

Ancak perdenin arkasında kamu kurumlarına hizmet veren 3 banka daha var. Size bu bankaları, kime hizmet ettiklerini ve bazı özelliklerini veriyoruz. Toplam 6 banka Türkiye devlet bankası olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Aşağıdaki bildirimde belirtildiği gibi, Ziraat Bankası Türkiye’nin en eski Devlet bankasıdır.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde hizmet vermeye başlamış ve faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir. ziraat bankası günümüze kadar hizmet vermeye devam eden esaslı bankamızdır.

Ziraat Bankası, haricinde Diğer kamu bankaları Halkbank ve Vakıfbank olarak belirtilebilir. Son senelerde devlet bankaları içerisinde hizmet veren ve hareketlerini durduran Emlak Bankası’nın dahi eklendiği Emlak Bankası, 2019 yılında hizmetinden başlayarak faizsiz Katılım Bankası bölümünde hizmet vermeye başladı.

Bankacılık kredileri, konut kredileri, taşıt kredileri ve diğer kredi türlerini içeren tercihli faiz oranları ile müşteri kredi çözümleri geliştirmeye başladı. Adnan Menderes 1954 yılında Vakıfbank’ı kurmuştur ve Türkiye Vakıflar Bankası olarak da bilinir. Yurt dışında Avusturya, Almanya, Kıbrıs, Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn ve Irak olmak üzere toplam 6 ülke / bölgede şubesi bulunmaktadır.

Devlet bankaları hangileridir? Halk Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası, halk tarafından desteklenen alt bankalardır. İştirak bankalar faizsiz olma ilkesini benimserler. Mevduat sahiplerinden fon toplayın ve bunları ticaret ve sanayi için kullanın. Kazançları veya kayıpları tutum sahipleri ile paylaşırlar. Çevremizdeki bankaların faiz oranları farklı olsa da kredi kartı taksit, kredi süresi ve gelir aynı olmalıdır.

Ancak bankaları denetlerken kamu bankaları vatandaşlarına diğer bankaların göre daha az kredi imkânı sağlıyor. Halkın en güvendiği bankalardan biri olan Ziraat Bankası’nın 1.741 şubesi bulunmaktadır. Ziraat Bankası’nın merkezi Ankara’dadır.

Halk Bankası’nın da ulusal (Ziraat) bankası gibi yurt içinde kendi lokasyonlarında şubeleri veya ATM’leri bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin her yerinde Halk Bankaları ulusal bankalardan biri olabilir.

kamu bankaları hangisi Türkiye Vakıflar Bankası olarak da bilinen Vakıfbank, Adnan Menderes döneminde açılan bankalardan biriydi. Türkiye Vakıflar Bankası 1954 yılında Adnan Menderes öncülüğünde bugünün müşterilerine tercihli faiz oranları sağlamak amacıyla kurulmuştur. Vakıfbank, ülkemizde bulunan 948 şubesi ile Türkiye’nin önde gelen kamu sermayeli bankalarından biridir. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi gibi kredilerle finansman ürün talebini karşılamakta ve tüm bankalar tarafından müşterilere sağlanmaktadır..

Hususi ve Devlet Bankaları Hangileridir?

Sermayenin, tamamı kamuya ait yatırım, kalkınma ve mevduat bankaları devlet bankalarıdır. Devlet bankaları ise ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak tüketicilere düşük faiz oranlarıyla kredi vermektedir. vatandaşlarına ve kurulEn uygun koşullarda finansal destek sağlar.

Özel bankalara benzer şekilde, bazı yatırım bankalarının birçok bölgede şubeleri bulunmaktadır. Ayrıca kamu, kurum ve kuruluşlar için bankanın ana fonlarını veya faaliyetlerini yürütür. Bankalarda en çok karşılaştığımız Ziraat, Vakıfbank ve Halk Bankası isimlerini sıklıkla duyarız. Sadece listelenmeye uygun olan devlete ait bankalar bulunmaktadır. Bu üç banka ile sınırlı değildir. Üç kamu bankasına ek olarak, bazı kamu bankaları da vardır.

Devlet Mevduat Bankaları Nedir?

Devlet Bankaları Hangileridir ? Kamu bankaları dediğimiz vakit günlük koşullarda karşımıza ilk olarak;

  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıfbank

çıkmaktadır. ve bu bu bankalar da devlet bankası olarak vatandaşlarına hizmet sağlamaktadır. Üç bankada kamu katılım bankası olarak bilinmektedir.

Öteki bankalarda da olduğu benzer biçimde şahıs ya da bir kuruma bağlı değildir. Tamamı ile her şeyi ile devlete ilişik ve devlete bağlı olarak işlemektedir. Kamu mevduat bankalarına bakacak olduğumuzda; Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste


ziraat bankası Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste

Ziraat Bankası

Ziraat bankası nebat ve hayvan faaliyetlerine sağlamış olduğu destek sunar ile adını duyurmuştur. Ziraat bankası devletimizde en fazlaca işlem gerçekleştiren bankalar içinde yer verilmiştir.

Hususi bankaları ile kamu bankaların arasındaki fark;

Kamu bankaları fazlaca daha düşük faiz oranları ile ön plana çıkmaktadır. Bazı dönemlerde ( afet, zelzele vs. ) bağışlama kredileri yada sıfır faiz ile devletin sağlamış olduğu imkanları halk ile buluşturur.

Bunun haricinde devlete gerçekleşecek bir fazlaca ödeme de, kamu bankaları üstünden yapılır. Son günlerde yaşanmış olan ekonomik sıkıntılı dönemde, destek paketleri kamu bankaları üstünden veriliyor.

Güncel faiz oranlarına baktığımızda ise, gereksinim kredisi için yüzde 1,64 konut kredisi için yüzde 1,52 ve taşıt kredisi için 1,64’tür.


vakıf bank Devlet Bankaları Hangileri Tam ListeVakıfbank

Vakıfbank bankasının devlet bankası olup olmadığını merak edenlere ! Vakıf Bank Devlet bankasıdır.

Vakıfbank ülkemiz haricinde etkinlik gösterdiği ülkeler nereleridir.

  • ABD Birleşik Devletleri
  • Almanya
  • Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
  • Avusturya
  • Irak
  • Bahreyn

Türkiye haricinde toplamda 6 ülke içinde şubeleri de bulunan Vakıf Bank bir kamu bankasıdır.

Vakıfbank, %58 hissesi devletin , %25 oranı halka açık olarak ve geri kalanı ise bazı devlet vakıflarına tahsis edilmiştir.


halk bankası kamu nakası Devlet Bankaları Hangileri Tam ListeHalkbank

KOBİ kredileri adına bir finansman desteği olarak adını duyurmuştur. Türkiye Halkbank , hem bağışlama hem de faizsiz kredi avantajları sunarak vatandaşının her daim yanındadır.

Devlete ilişik olan birçok işlemin yürütülmekte olduğu Türkiye Halk Bankası’nda, öteki kamu bankaları benzer biçimde oldukça çok tercih edilir.

Halk Bankası’nın ise %51 oranı devlet, %49 oranı ise halka açık olarak yer verilmiştir. Konut, gereksinim ya da taşıt benzer biçimde değişik kredi çeşitleri ile uygun faiz oranları sağlamakta ve finansman desteği bunmaktadır. Bunların haricinde mevduat faizlerde de öteki bankalar ile ölçme yapıldığında oldukça yüksek faiz oranları da sunabilmektedir.

Halk Bankası güncel faiz oranlarına baktığımızda ise, konut kredisi faiz oranı yüzde 1,42 dir. taşıt kredisinde faiz oranları yüzde 1,62 ve gereksinim kredisinde ise faiz oranları yüzde 1,62 olarak yer verilmiştir.


Devlet Katılım Bankaları Hangileridir ?

Kamu sermayeli olarak kurulmuşlardır. Devlet tarafınca desteklenmekte olan kamu bankası olarak yer verilmiştir.

Katılım Bankaları Emek verme Prensibi Nedir ?

Faizsizlik prensipleri ile birlikte çalışırlar. Kamu katılım bankası, tutum yapmakta olan kişilerden fon toplarlar. Bu fonları tecim ya da endüstri de değerlendirirler. Elde edilmiş karı ya da ziyanı da tutum icra eden müşterileri ile paylaşırlar.

Ülkemiz içinde devlete bağlı olarak toplamda beş tane katılım bankası yer verilmiştir. Bu katılım bankaları, hususi sermayeli ya da kamu sermayeli olarak iki değişik alanda incelenir. Faaliyetlerine etken bir halde devam eden katılım bankalarının bakacak olduğumuzda;


ziraat katılım Devlet Bankaları Hangileri Tam ListeZiraat Katılım Bankası

Ziraat Katılım Bankası, 2015 senesi içinde 675 milyon tl ana para ile birlikte kurulmuştur. İlk hesabı da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açmıştır. Ziraat Katılım Bankası’nın ülke içinde güncel olarak toplamda 45 tane şubesi yer verilmiştir. Yatırım bankası olarak en çok tercih edilen kamu banklarından biri olan ziraat banası

ziraat katılım bankasının daha yakından tanımak için…

Resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Vakıfbank Katılım Bankası

2015 senesinde 805 milyon tl ana para ile kurulmuştur. Vakıf Katılım Bankası, piyasa içinde anonim bir şirket olarak yer verilmiştir. Bankanın yüzde 99 sermayesi, vakıflar genel müdürlüğüne bağlıdır.

Öteki kalan yüzde 1’lik kısım ise eşit bir halde dağıtılmaktadır. Bayezid Han-ı Sani Vakfı, Mahmud Han-ı Evvel Bin Mustafa Han Vakfı ve Murad Paşa bin Abdusselam Vakıflarına bağlıdır.

  • Türkiye Finans Katılım Bankaları
  • Kuveyt Türk Katılım Bankaları
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası

Devlet Kalkınma ve Yatırım Bankaları Nedir?

Kamuda mevduat bankaları olarak da adlandırılmaktadır.

kalkınma ve yatırım bankasıdır. sıralayacak olduğumuzda;

  • İller Bankası
  • Türk Eximbank
  • Türkiye Kalkınma Bankası

olarak söylenebilir. Bu bankalar, hem bir hususi müessese he de resmi kuruluşların yatırımları adına bir finansman görevi yaparlar. Öteki bankalar le ölçme yapıldığı vakit mevduat fonlarını kabul etmediklerini söyleyebiliriz.


İller Bankası

1993 senesinde kurulumu gerçekleştirilmiştir. İller Bankası ya da İlbank, 15 milyon TL ana para ile faaliyetlerine adım atmıştır. İl hususi idarelerine ya da belediyelere fon ve de kredi sağlamaktadır.

İller Bankası hangi faaliyetleri gerçekleştirir.

  • finans
  • bankacılık
  • danışmanlık
  • mühendislik

Alanlarında da faaliyetlerini etken bir halde devam ettirmektedir.


Türk Eximbank

1987 senesinde faaliyetlerine adım atmıştır. Türk Eximbank, ihracatın daha da gelişim göstermesi amacıyla kurulmuştur. yapımcı, ihracatçı ve yurtdışında çalışmalarını yürütmekte olan firmalara destek sağlar.

Müteahhit ya da girişimcilere lüzumlu olan;

  • nakit
  • kredi
  • sigorta
  • güvence

programlarını etken bir halde sağlamaktadır.


Türkiye Kalkınma Bankası

1975 senesinde kurulmuştur. Türkiye Kalkınma Bankası, devlet endüstri ve işçi yatırım bankasıdır. Bu ismiyle de bilinmektedir.

Türkiye Kalkınma Bankası etkinlik gösterdiği sektörler

  • Gezim
  • Endüstri
  • Enerji
  • Eğitim
  • Sıhhat

Şeklinde sektörlere hizmet sağlamakta olan işletmelere finansman destek sağlama amaçları yer verilmiştir.


Fona Devredilen Devlet Bankaları

TMSF adı altında yer almakta olan bankalara baktığımız vakit, Adabank ve Birleşik Fon Bankası bulunduğunu söyleyebiliriz. Çeşitli vakalarda yaşanabilecek yolsuzluk durumlarının önüne geçmek adına kurulmuştur. TMSF kısaca Tutum Mevduatı Sigorta Fonu, bireylerin, haklarını için kurulmuştur.

yolsuzluk girişiminde bulunan bankalar da fona ekleme gerçekleştirilir. Fona aktarılmakta olan bu bankalar, tamamı ile kamuya bağları bir halde faaliyetlerini sürdürür.

En İyi Devlet Bankası Hangisidir?

Devlet bankaları arasından en iyi hangisi olarak nitelendirmek, oldukça yanlış bir seçim olacaktır. Bankalar, belli dönemler içinde çıkarmış olduğu avantajlı kampanyalar sunarlar. Vatandaşlarına uygun faizli krediler vermeyi hedeflemektedirler.

Sadece piyasada yer edinen şartların devamlı olarak değiştiğini unutmayınız. Bazı dönemler içinde pozitif yanları bulunan krediler Başka dönem içinde avantajlı olmayabilir.

Bu durumu bir örnek ile anlatmak gerekir ise, konut kredilerinin belli dönemlerde fazlaca daha uygun olmasıdır.

1.
Hangi devlet bankası güvenilir?

Şimdi öncelikle şunu belirteyim ki en güvenilir devlet bankası değil, tüm devlet bankaları güvenilir ve paranız devlet güvencesindedir.. hangi devlet bankası daha iyi dir? Seçtiğiniz devlet bankasının beklentiniz size iyi hizmet vermesidir. Bir devlet bankasını tercih ederken mobil bankacılık ve internet bankacılığı gibi kriterleri belirleyerek en uygun devlet bankasını seçebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi bu salgın sırasında başa çıkmak için çok çalışıyoruz ve birçok banka dijital ortama geçişi hızlandırıyor, bu nedenle popüler olduğunu ve size daha uygun hizmetler sunduğunu düşündüğünüz banka seçiminiz şubeye bile gitmeden dijital ortamdan yapabilirsiniz. hangi devlet bankası güvenilir? geri dönersek, tüm kamu bankaları devletin garantisi altındadır. Bu nedenle, endişeli ve tereddütlü etmeyiniz.

2.
Katılımcı Bankalardan Faizsiz kredi nasıl alınır?

bankadan faizsiz kredi nasıl alınır? Bu yaygın bir sorundur. Evet, ana politika faizsiz bankacılık hizmetleri sunmaktır. Kamu bankalarının faiz oranları ve iştirak temettüleri oldukça düşüktür. Katılımcı bankalar sağladıkları hizmetler karşılığında temettü alırlar.

Buna faiz veya temettü diyebilirsiniz. faizsiz kredi alma hususunda belirtmek isterim ki verilen her hizmetin bir maliyeti olacağını unutmamalısınız. Kredi aldığınızda tüm bankaların kredi faiz oranlarını ve bağlı bankaların temettü oranlarını belirleyip analiz ederek ve kesin kararınızı göstererek kredinizi çekmeniz gerekmektedir..

3.
Yatırım ve teşvik kredisi en uygun veren devlet bankası hangisidir.

Krediyi ticari yatırım için veya satın almak istediğiniz makineyi mevcut işiniz için veya işinizi daha da genişletmek için kullanmayı düşünüyorsanız, size ulusal teminat ile sağladığımız yatırım ve kalkınma bankasına başvurabilirsiniz. Ve alacağınız makine ve yatırım projeleri karşılığında krediyi kullanın.

Kamu sermayeli bankalar yatırım ve teşvik kredileri kapsamında birçok fırsata sahiptir. Bu, ara sıra bağış kredisi ve bazen 6 maaş ödemesiz kredi olarak kullanılabilir. En mutlak yol bahsettiğim 3 bankanın teşvik kredisi faaliyetlerini kontrol edip size uygun olan bankaya başvurmak.

4.
Devlet Bankası iflas ederse param ne olur

Bir devlet bankası iflas ederse ne olur kısaca konuşalım? Bu soruyu cevaplamadan önce, Merkez Bankası’nın başarısız olup olmayacağını değerlendirmek gerekir. Dostlarım küçük bir şans olsa da devlet bankası batabilir ama dediğim gibi ihtimal çok az. Sonuç olarak devlet bu bankaları destekliyor.

Devlete Ilişkin Kaç Banka Var?

Devlete ilişik olan bankalar, belli amaçlarına ve hedeflerine gore sınıflandırılmaktadır.

  1. Ziraat Bankası
  2. Vakıfbank
  3. Halkbank

Olmak suretiyle devlete bağlı olarak üç tane mevduat bankası bulunmaktadır.

Devlete ilişik olan katılım bankalar, belli amaçlarına ve hedeflerine gore sınıflandırılmaktadır.

  1. Ziraat Katılım Bankası
  2. Vakıfbank Katılım Bankası

Adı altında da iki tane de devlete bağlı olarak katılım bankası bulunur. Devlet kalkınma ve yatırım bankalarından baktığımızda da, 3 tane banka bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu bankaların adları ise, Türkiye Kalkınma Bankası, İller Bankası ve Türk Eximbank’tır.

özel bankalar ve bankacılık sistemi nedir adlı yazımı okumak isterseniz…

Param Kredim / Tufan DEMİRCİ
Devlet Bankaları Hangileri Tam Liste
Bu Makaleye Yorum Yapın

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git