Kredi Kartım Hangi Şubeye Ait Nasıl Öğrenirim
Kredi Kartım Hangi Şubeye Ait Nasıl Öğrenirim adlı yazımız da ayrıntılı bilgiler sizlerle paylaşılmıştır. Kredi kartı kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Özellikle alışverişlerde büyük avantajlar sağlamaktadır. Bunun yanında banka kredi kart Şube numarasını ile para transferi işlemlerinde de önemli bir rol oynamaktadır.
Kredi Kartım Hangi Şubeye bağlı Kredi kartları ve hesap kartlarının ön ve arka yüzlerinde bazı sayılar bulunmaktadır. Bu sayıların her birinin bir rolü bulunmaktadır. Bu sayılardan şube kodu yer alır.
En önemli şey, bankanın müşterileri, ödemeleri ve hesaplarına giren fonları izlemesidir. Bankalar ayrıca müşterilerinin bankada ne kadar paraları olduğunu ve herhangi bir zamanda tasarruf veya kredi faiz oranını takip etmelerine olanak tanır.
Bankalar, kullanıcılardan fonların nereye gittiğini veya bu fonlarla hangi işlemlerin yapıldığını Takip eder, Bu nedenle banka dolandırıcılığı olması engellenir.
Bilgisayarların, elektronik veri iletiminin ve yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla bankacılık sistemi giderek daha karmaşık hale geldi.
Kredi Kart Şube Kodu Nedir ?
kredi kart şube kodu öğrenme her bir bankanın kendine özel kodları bulunmaktadır. Rakamlarla gösterilen bu kodlara şube kodu denmektedir.
Bu kodlar kartın hangi il veya ilçedeki şubeye ait olduğunu belirtmektedir. Kredi kart şube kodu kart üzerinde bulunmasının nedeni, finansal işlemler esnasında karışıklık olmasını önlemek, işlem yapılacak kartın hangi il veya ilçe şubesine ait olduğunu belirlemektir.
Her banka kendi sistemi içinde şube kodu oluşturur. Bu kod kredi kartınızda veya maaş kartınıza özel olarak üretilir.
Şube Kodu Nedir ‘ e örnek vermek gerekir ise TC. kimlik numaranız gibi düşünebilirsiniz… Sayıların temsil ettiği bu şube kodunuz Benzersizdir.
Size özel verilen bu kod ne gibi bir işe yaradığı hususunda konu içinde faklı noktalarda değinilmiştir. Hangi bankanın hangi şubesinde veya bölgesinde gibi rakamsal olarak kodlanmıştır.
Transfer işlemindeki İban numarasının şube kodunuzu ve diğer bilgileri içerdiğini biliyor muydunuz?
İban numarası girince para gönderme işlemi sırasında size karşı tarafın hangi banka ve şube olduğunu gösterdiğini fark etmişsinizdir…
Bu durumun ne işe yaradığı ise sizi para gönderdiğiniz veya size para yatıran birinin neden gönderdiğini anlaşılması işinize yarayabilir…
Para alışverişlerinde yurt dışından farklı hesaplara aktarılan paraların bu sayede hızlıca tespit edildiğini ve bu işlemler size mi ait ? diye sonradan araştırabildiğinizi unutmayın …
Elektronik bankacılık işlemlerinde şube konu ve diğer bilgileri içeren rakamsal numarayı girmeniz gerekir…
16 haneli bir numaranın olduğunu görsel de konu içinden bakabilirsiniz
Banka ve kredi kartı şube kodlarını öğrenme rehberi.
Giriş:
Banka ve kredi kartı kullanıcılarının kartlarının şube kodlarını bilmeleri önemlidir. Bu kılavuz size banka ve kredi kartı ortaklık kodlarını nasıl öğreneceğinizi ve bunlara neden ihtiyacınız olduğunu anlatır.
Gelişim:
Banka ve kredi kartları:
Günlük finansal işlemlerimizde sıklıkla kullandığımız banka ve kredi kartları hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak kartımızın hangi ofise ait olduğunu bilirsek para transferlerimizi daha sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz.
Şube kodu nedir? Banka ve kredi kartı şube kodu, IBAN numarasının bir parçasıdır ve kartın hangi şubeye ait olduğunu gösterir. Bu kod para transferleri ve diğer bankacılık işlemleri için gereklidir. Haritada yer almasına rağmen çoğu kullanıcı bu kodun anlamını bilmiyor.
ATM ve kredi kartı şube kodu kaç hanelidir?
Genellikle
haneli olan banka ve kredi kartı şube kodları bazı durumlarda 3 haneli de olabilmektedir. Bu kod, kart sahibinin hangi şubeye bağlı olduğunu tanımlar ve para transferi gibi işlemlerde kullanılır.
Banka ve kredi kartı şube kodu nasıl öğrenilir? Banka ve kredi kartı şube kodunu öğrenmenin birkaç yolu vardır. İşte bu kodu öğrenmenize yardımcı olacak yöntemler.
Müşteri hizmetleri: Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak şube kodunu öğrenebilirsiniz. Müşteri temsilcisi size ihtiyacınız olan bilgiyi verecektir. Banka şubesi: Herhangi bir banka şubesine giderek şube kodunu talep edebilirsiniz. Bir banka temsilcisi bu konuda size yardımcı olacaktır.
İnternet Bankacılığı: İnternet Bankacılığı kullanıyorsanız hesap bilgilerinizin bulunduğu sayfada şube kodunuzu göreceksiniz.
Mobil: Bankanın mobil uygulamasını kullanarak hesap bilgilerinizi kontrol edebilir ve şube kodunuzu bulabilirsiniz.
ATM: Banka ATM’sine giderek kartınızı kullanarak şube kodunu öğrenebilirsiniz. IBAN numarası: IBAN numaranızın son 16 hanesinden ilk
hanesi şube kodunuzu temsil etmektedir. IBAN numaranızı biliyorsanız şube kodunuzu da bu şekilde bulabilirsiniz.
Kredi kartimin hangi şubeye gönderildiğini internetten nasıl öğrenebilirim
kredi kartları bu salgın döneminde temassız ödeme özelliği de olması nedeni ile çok yaygın olarak kullanılmaktadır.
Banka kartları ise genelde maaş çekmek için firmaların çalışanlarına verdikleri kartlardır.
NOT: Yeni işe girdiniz ve çalıştığınız firma size maaş kartı ( Banka kartı ) almanızı isterler. Bankaya gittiğinizde size kredi kartı isteyip istemediğinizi sorarlar ?
altta değerli kullanıcımızın sorduğu soru üzerine konuya ek yapılmıştır. kredi kartı talep ettiniz elinize ulaşmadı ve internetden hangi şube tarafından size gönderileceğini, öğrenmek için önceden o banka ile hesabınız var ise hesap açtığınız şubeden gönderilir.
Bunu öğrenmenin aslında en iyi yolu bankanın müşteri temsilcisi ile iletişime geçmektedir.
Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu Nasıl Öğrenilir.
İlk kredi kartınızı ve banka hesabınızı kullanmaya başlamadan önce bilmeniz gereken temel şeyleri ele alacağım. ” Banka ve Kredi Kartı Şube Kodu ” adlı Bu yazıda, hızlı ve kolay bir şekilde alabileceğinizden emin olabilirsiniz. Türkiye‘ de bankalar, konu yeni müşterilere kredi kartı ve bankacılık hizmetleri sağlamak olduğunda sistem gereği müşteri taleplerini karşılamakta yavaç kalmaktadır.
Sonunda, bankalar müşterilerine daha iyi hizmetler sunmaya daha açık hale geliyor. Bu nedenle bugün Türkiye’de kullanabileceğiniz en iyi kredi kartlarından ve banka hesaplarından bazılarına bakacağız.
Öyleyse ideal bir kredi kartının ne olduğuyla başlayalım.
Mükemmel bir kredi kartı şunları yapmalıdır:
- Yıllık ücretlerden muaf olan bir kredi kartı
- Düşük bir komisyon kesim oranına sahip kredi kartı olun!
- Bankanız Harika ödüller ve avantajlar sunmalı
- Kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olmalıdır.
Tabii ki, dikkate alınması gereken başka birçok faktör var, ancak yukarıdaki noktalar çoğunu kapsamaktadır. Listemizde bu gereksinimleri karşılamayabilecek bazı kartlar da var,
Şube Kodu Detaylı Açıklama
IBAN, hesabı veren kuruluşun yalnızca sayısal karakterler veya hem alfabetik hem de sayısal karakterler içeren bir IBAN talep etmesine bağlı olarak 12 haneli veya 16 haneli olabilen bir alfa sayısal kod içerir. Uluslar arası ödemeler için IBAN olarak da bilinen Visa Uluslar arası Banka Kart Numarası, hesabınızı 50’den fazla ülkenin merkez bankaları ve finans kurumlarından birinde tanımlayan 19 basamaklı bir numaradır.
Diğer tüm IBAN’lar gibi, bu numara da iki bölümden oluşur: ilk 11 hane banka kimlik kodudur ve son 8 hane (IBAN) ulusal hesap numarasını temsil eder.
Bir tüccar, Satıcı Referans Numarası (MRN) adı verilen benzersiz bir kimlik kodu atayabilir. Bu MRN numarası, işlemi tanımlamak ve kartı veren banka, kart şirketi, üye işyeri edinen banka, kart sahibi ve diğerleri gibi çeşitli taraflara doğru bir şekilde rapor edilmesini sağlamak için kullanılır.
Örneğin, bir satın alma işlemi yaptığınızda, satın almayla ilgili bilgilerin kredi kartı faturanızda göründüğünü görebilirsiniz. Satıcı, satış noktası cihazını kullanarak ödemenizi işleme koyduğunda, adınızı girecektir.
Şube Kodu Öğrenebilecek Bankalar
BANKA ADI | İLETİŞİM NUMARASI |
Akbank | 444 2 525 |
Denizbank | 0850 222 0800 |
HSBC | 0850 211 0111 |
İş bankası | 0850 724 0724 |
Odeabank | 444 8 444 |
TEB ( Türkiye Ekonomi Bankası) | 0850 200 0666 |
Vakıfbank | 0850 222 0724 |
Yapı Kredi Bankası | 0850 222 0444 |
Ziraat Bankası | 444 00 00 |
Bankamatik ve Kredi Kartı Şube Kodu Ne için kullanılır
Bankacılık uygulamaları ile ilgili detayları aradığınızda, genellikle belirli bir konu akla gelir ve bu, yeni bir banka hesabının nasıl açılacağıdır.
Çoğu insan bunun çok zor olduğunu düşünüyor ama başka bir açıdan bakarsak gerçekten kolay. Yeni bir banka hesabı açma süreci, bir başvuru formunu doldurup doğrulama için bankanıza göndermekle ilgilidir. Banka tarafından onaylandıktan sonra talebinizi işlemeye başlayacaklar. Bu nedenle, bu makale bir banka hesabı açma prosedürünün tamamı boyunca size rehberlik edecektir.
Her şeyden önce, bir banka hesabı açmadan önce küçük bir araştırma yapmanızı önereceğim, çünkü internette biraz araştırma yaptıktan sonra, mevcut bankalarla ilgili birden fazla seçenek elde edersiniz ve kişisel, ticari veya çeşitli hesap türleri sunar. cari vs. Bu nedenle, kaliteli hizmet veren iyi bir banka seçmek daha iyidir.
Ancak burada belirtmek isterim ki her bankanın kendi kriterleri vardır, bu yüzden hangi hesaba ihtiyacınız olduğu bankaya bağlıdır.
Kredi Kartlarındaki Şube Kodu Kaç Hanelidir.
Araştırma, ankete katılanların %88’inin banka kartlarının hangi şubeye kayıtlı olduğunu bilmediğini gösterdi. Neredeyse yarısı banka hesabının olduğu şubelerden birinin adını bile söyleyemiyor.
Genel olarak, tüketiciler farklı türdeki ATM’leri kullanmanın maliyetinin farkındadır. Ancak çoğu yine de hesaplarından para çekerken bir türü diğerine tercih etme zahmetine girmez.
Ankete katılanların dörtte üçünden fazlası (%77), nakit paraya erişmeden önce ATM‘lerinin müşteriden tahsilat oranını nadiren veya hiç kontrol etmediklerini söyledi.
Yaklaşık 5 kişiden 1’i, tercih ettikleri ATM’yi yalnızca büyük miktarlarda para çekmeleri gerektiğinde kullanacaklarını söylüyor. Yaklaşık 6 kişiden 1’i, ATM’lerden alınan oranları kontrol etme zahmetine girmediklerini çünkü bunun kendileri için bir fark yaratmadığını söyledi.
Kredi Kartı Şube Kodunu Öğrenme Yöntemleri
Ülkemizde IBAN numarası genellikle 26 rakamdan Meydana gelmektedir. Bu 26 hanenin alanları şube kodu, hesap numarası, ayrılmış alan ve banka kodunu içerir.
Bu veriler bankanızın merkezinde toplanır. Sistemde şube numaralarına göre alt gruplara ayrılır. Çünkü iller ve ilçeler gibi diğer bankaları görüntülemenin güçlüğü vardır. Finansal işlemlerde şube kodlarının kullanılması, hangi şubenin hangi il veya bölgede yer alacağını seçmeyi kolaylaştırır.
Bu şube kodları aynı zamanda bankanın bulunduğu il veya bölgeyi de belirtir. Bu şekilde, bir bankadan diğerine para gönderdiğinizde, bir banka kredi kart ve üzerinde yazan Şube koduna ihtiyacınız vardır.
Örneğin; bir ATM’ye para yatırmak istediğinizde şube kodunuzu da kodlamanız gerekmektedir.
Şube kodunu öğrenmenin çeşitli yolları vardır.
Kredi Kartı Şube Kodu Öğrenmek için bankanızın müşteri hizmetlerini iletişime geçiniz. istediğiniz bir şubeye gidip şube kodunu talep edebilirsiniz. İlgili banka şubesinin şube kodunu internet üzerinden arayarak öğrenebilirsiniz.
Iban numarası şube kodunu içerir. Iban numarasının son 16 hanesi hesap numaranızdır ki bu konuda görselleri konu içindeki görselleri kontrol ediniz
Iban’daki hesap numaranızın ilk 4 hanesi şube kodudur. Örneğin, IBAN’ın son 16 hanesi: 0124456786012247, bu durumda şube kodu 0123’dür ve bu ilk 4 rakamdır.
Hesap numaranızın ilk 4 hanesi şube kodunu temsil eder. Ayrıca bankanın mobil uygulaması ve çevrimiçi bankacılık yoluyla da öğrenebilirsiniz. Bazı bankalar ayrıca web sitelerinde şube bilgileri yayınlamaktadır. Dikkatinizi çekebilir
Şube Kodu Ne İşe Yarar ?
Şube kodu, müşterilerin işbirliği içerisinde oldukları bankaların hangi şubesine bağlı olduklarını öğrenmelerini sağlar. Para transferi işlemlerini gerçekleştirmeyi sağlar. Parasal işlemleri ATM üzerinde gerçekleştirirken transferleri yapabilmeyi sağlar.
E- bankacılık işlemlerinde şube koduna gereksinim duyulabilir.
banka kartım hangi şubeye ait bütün banka kartlarının ön yüzünde 16 hane bulunmaktadır. Bu 16 hane kart numarasını oluşturmaktadır. Yani hesap numarası veya müşteri numarası değildir. Kredi kartlarında da müşteri numarası ya da hesap numarası bulunmaz.
Belirli bazı bankaların kartlarının ön yüzünde 16 haneli numaranın altında müşterinin adı, müşteri numarası veya banka hesap numarası küçük bir şekilde ve koyu yazılarak verilebilmektedir.
Bazı bankalar ise 16 haneli kart numarası haricinde 16 haneli farklı bir sayı grubu ile kartın şube kodunu, hesap numarasını, müşteri numarasını verebilmektedirler.
Şube Kodu Nerede Yazar
Banka üzerinde yapılan işlemlerde sadece şube kodu değil size özel tanımlı bir numara ve hangi bankaya ait bir işlem yapıldı.
Bu özel atanan bir numara kodu olduğu nu belirtmek isterim.
Finansal açıdan bir çok ödeme alıyorsunuz sayısal verilere göre bu para hangi bankadan geldiği görülüyor da hangi şubeden geldi ?
şimdi size Yapı kredi İstanbul Merter şubesi demek mi kolay 541 yazmak daha kolaydır. Bunu veri girişi olarak algılamak gerekir. Çünkü binlerce işlem için
şube konudunuzun yazdığı yer sizle görsel olarak paylaşılmıştır
Şube Kodunu Öğrenme Yolları
Kredi kartı şube kodunu öğrenmek günümüzde oldukça basittir. Çünkü bunu öğrenmenin birçok yolu vardır. Bu yollar şöyledir:
- Her bir bankanın kendine ait müşteri hizmetleri numarasını aramak.
- Herhangi bir banka şubesine giderek kartın ait olduğu şube numarasını soruşturmak.
- İnternetten bankanın şube kodunu sorgulatmak.
- İnternet bankacılığı yoluyla.
- Bankaların mobil uygulamaları yoluyla.
- Bankaların bir kısmı internet sitelerinde şube bilgilerini paylaşırlar. Şube bilgilerinden biri de şube kodudur.
- Kartın hesap numarasının ilk 4 rakamı şube kodunu belirtir.
- Kartın üzerinde yazan IBAN numarasının içerisinde de şube kodu geçmektedir.
Şube Kodu Kaç Haneli ?
Şube kodları genel olarak banka kartlarında 4 haneli olarak oluşturulmuştur. Hemen üste yer alan görselde büyüteç ile görünen kısım… Ancak bazı bankaların da kodları 3 haneli olabilmektedir e şube kodları özellikle para transferleri esnasında kullanılmaktadır.
Banka veya kredi kartınızın hangi şubeye ait olduğu konusunda bilginiz yok ve öğrenmek mi istiyorsunuz ?
4 haneli olan şube kodunuzu yukarıda sizle paylaşılan görselde görülmektedir. “şube kodu nereden öğrenilir” gibi bir soru kafanızda kalmasınız istemem…
Araştırmacılar bir çok kredi kartı ve Maaş kartlarının bankanın hangi şubesine ait olduğunu bilmiyor. Nasıl sorgulanacağı konusunda da her hangi bir bilginin olmadığı gözlemlenmektedir.
Konunun devamın da ayrıntılı olarak sizlere kredi kartının hangi şubeye ait olduğunu öğrenme sizlere açıklanacaktır.
Bankalar bir çok hizmeti müşterilerine sunmaktadır. Sizin ihtiyacınız olan nakit para kredi kartından çekebilir. veya dilediğiniz birine nakit para aktara bilirsiniz.
2021 yılında ve 2020 yılları arasında salgınlarında etkisi ile insanlar kredi kartı kullanımı, temazsız ödeme özelliklere sahip kredi kartı almaya başladılar…
Bankalar bazen maaş kartı talebinde bulunduğunuzda size kredi kartı da gönderebiliyor. Tabi siz kredi kartı istemiyorsanız gelen kartı kullanamayınız ve müşteri temsilcisini aramayı da unutmayın.. ( sistemden sizin kredi kartı almadığını kayıt etmesi için )
ZİRAAT BANKASI ŞUBE KODU KARTIN NERESİNDE YAZAR?
Değişen ve gelişen teknoloji sonrasında parasal işlemler elektronik yada online bir şekilde yapılmaktadır. Nakit devrinin kapandığını hepimiz bilmekteyiz. Kart kullanımı çok fazla yaygınlaşmıştır. Kart kullanımı artıkça akıllardaki sorular artmaktadır bunlardan birisi banka şube kodu kartın neresinde yazar?
ZİRAAT ŞUBE KODU NEDİR?
Banka şube kodu internet yada mobil bankacılık üzerine işlemler yapmak için sürekli araştırılmaktadır. Şube kodu, bankaların şehir ve ilçelerini kontrol etmek için kullanılan bir sayı dizisidir. Bu şube kodları illere ve ilçelere göre değişkenlik gösterir. Şube kodları bir farkı belirtmek için var olduğundan değişkenlik göstermektedir. Şube kodlarının farklılık gösterme sebebi bankalar arasında kargaşa oluşmasını engellemektir.
ZİRAAT KARTI ŞUBE KODU
Her bankanın ayrı şubeleri her şubenin de ayrı ayrı şube kodları bulunmaktadır. Bankaların il veya ilçe olarak işlem yapması oldukça kargaşa yaratacaktır. Bu duruma karşı kolaylaşmaya gitmek için her şubeye özel şube kodları mevcuttur. Şube kodları sizleri banka şubenize bağlar. Hesabınızı hangi bankadan açtıysanız, şube kodları sayesinde kolaylıkla oraya bağlanırsınız. Şube kodları değişkenlik gösteremez. Canınız istediğinde şube kodlarınızı değiştiremezsiniz. Çok değiştirmek istiyorsanız yapacağınız tek şey başka bir şubeden hesap açtırmak olacaktır.
BANKA ŞUBE KODU KARTIN NERESİNDE YAZAR?
Bankaların işlerini daha kolay hızlı yapmak için belirlenen koda verilen addır. Şube kodunda olduğu gibi banka şube kodunda da bankaların ayrı şubeleri için ayrı ayrı banka şube kodu verilir. Banka şube kodu işlemlerinizi kolay ve hızlı yolla yapmanızı sağlar.
ZİRAAT BANKASI ŞUBE KODU NASIL ÖĞRENİRİM ?
Şube kodları müşterileri ilgilendiren bir kısım değildir. Bu kısım işlemlerinizi yaparken sizi sınıflandırıp hız kazanmanız için vardır. İl ilçe ayrımı yaparak zaman kaybınızın önüne geçilmektedir.
“Şube kodunuzu hesabı açtığınız şube koduna giderek yada banka kartınızda bulunan kart numarasının arasında öğrenebilirsiniz. Elbette sadece bununla kalmayacak isterseniz ATM üzerinden isterseniz de mobil uygulamanız üzerinden şube kodunuzu öğrenebilirsiniz. Dilediğiniz şekilde işlemlerinizi yapabilirsiniz..”
— Zİraat Bankası
ZİRAAT ŞUBE KODU NEREDE YAZAR?
Bir banka kartınız var siz didik didik şube kodunuzu mu arıyorsunuz öyleyse okumaya devam edin. Ziraat bankası şube kodu özel olarak bir yerde yazmaz. Eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız oradan şube kodunuzu öğrenebilirsiniz. Ziraat bankası şube kodu kartın neresinde yazar sorusu oldukça merak edilen konulardan biridir.
1.
ZİRAAT BANKASI KARTI ŞUBE KODU HANGİSİ
Internet bankacılığı uygulamasından şube kodunuzu hesabınıza erişim yaptıktan sonra bilgilerim kutucuğuna tıkladığınız zaman bulabilirsiniz. Bu işlemi yapamıyorsanız arama motorunuza bankanın ve şubenin adını yazarak aratabilirsiniz.
2.
ZİRAAT HESAP NO NERDE YAZAR?
Hesap numaralarınız banka kartınızın üst kısmında yer alır. Banka kartının üzerine bir çok sayı bulunmaktadır. Bu sebeple hesap numaralarınızı bulmakta zorluk yaşıyorsunuz ziraat hesap numaralarının nerde olduğunun işte detaylı cevabı
Hesap numaralarınız banka kartının ön yüzünde bulunur. Hesap numaralardan farklı olarak kartınızın üzerinde IBAN numarası var ise IBAN numarasının son 16 hanesi hesap numarasını temsil eder. Kalan 4 hane iste şube kodunuzdur.
3.
ZİRAAT BANKASI ŞUBE KODU KARTIN NERESİNDE
IBAN numarası 24 hanelidir. Oldukça uzun bir sayı dizisinden oluşur. IBAN numarası içinde şube kodu, müşteri numarası ve hesap numarası bulunur. Ziraat bankası şube kodu 3 veya 4 haneli olabilir. Hesap numarası ise 12 hanelidir. Eğer hesap numaranız kartın üzerinde mevcut değilse ziraat banka müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Ziraat bankası müşteri hizmetleri numarası 444 00 00 şeklindedir. Dilerseniz internet bankacığından da öğrenebilirsiniz.
IBAN Numarasından Şube Kodu Nasıl Bulunur?
Ülkemizde de IBAN numarası kullanımı bankacılık sektöründe oldukça etkilidir. Avrupa ülkelerinde IBAN numarası 36 rakamdan oluşurken, ülkemizde bu numara 26 rakamdan oluşmaktadır. Her IBAN numarası tekildir ve kişilerin birden çok hesap numaraları olsa bile her birinin IBAN numarası birbirinden farklıdır.
IBAN numarası sayesinde hatalı işlemlerin oluşması engellenmekte ve hatadan kaynaklanan gecikme durumları oluşmamaktadır.
çalışanlarlar banka üzerinden maaşlarını alır. Banka kartlı ve kredi kartları bugün en süregelen ödeme yöntemidir. Bir çok bankadan kredi kartına sahip olduğunu farz ediyorum. Hemen hemen tüm bankacılık işlemlerinde kredi kartı ile para aktarımı yapılmaktadır.
Banka şubesinizi bilmeniz. size bir çok avantajı olacaktır. bunlardan en önemlilerinden birtanesi ise kendi şubenizdeişle yaparken işlemleriniz için sizi ilk sıraya almalarıdır. müşteri temsilcisi ile görüşmek istediğinizde banka kartınız veya kredi kartınız oda yok ise tc numaranız ile aldığınız bekleme fişi eğerki o şubenin müşteri iseniz size ayrıcalıklı numara verecektir.
Banka Şube Kodu Bilmenin Avantajları
Bankaların bir çok il ve ilçede şubeleri bulunmaktadır. Her bankanın her şubesinin bir kodu vardır. Bu, şubenin bulunmuş olduğu vilayet veya ilçenin bir göstergesidir. Banka hesaplarında ve muhasebe kayıtları yönünden karışıklığı önlemek için önemli olan şube kodu, size tahsis edilen banka kartına veya kredi kartına yazılır.
Para aktarımı yöntemini kullanırsanız şube kodu dahi önemlidir. ATM üstünden transfer yapar iken ıban numarasını kullanmak özellikle önemlidir. Ancak bu numara sahip olunan değilse, hesap numarası üstünden bir transfer yapabilirsiniz. Kişinin ıban numarasını bankanın internet sitesinde bularak sorgulayabilmenize rağmen, şube kodunu kullanarak para gönderebileceğiniz veriler de dayanak olabilir.
Banka kredi kartında ve peşinde numaralar bulunduğunu belirttik. Ön taraftaki 16 karakterlik numara, Hesap Kartı numaranızdır. Bunun bankanızla veya şubenizle hiç bir ilgisi yok. Ancak fazlası vakit hesap numarası ve şube kodu bu numaranın dibine yazılır. Ancak pekçok kart tıpkı bankadan bulunmasına rağmen farklı bir izlenime haiz olabilir.
İnternet Bankacılığı İle Şube Kodu Nasıl Bulunur?
Bireyler internet bankacılığı kullanıyorlarsa şube koduna ulaşmaları oldukça kolaydır. Bunun için yapmaları gereken şeyler hesaplarına giriş yapmaları ve hesap bilgileri tuşuna basmalarıdır. Hesap bilgilerinin içerisinde şube kodu bulunmaktadır.
Banka Kredi Kartım Hangi Şubeye Ait Nasıl Öğrenirim
Banka kredi kartımın hangi şubeye ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? Açılımı, International Bank Account Number (Uluslararası Banka Hesap Numarası) olan IBAN numarasından şube kodunu bulabilmek mümkündür. Her bankanın şube kodu 1- 4 hane arasındadır ve 26 haneden oluşan IBAN numarasının son 16 hanesini ise hesap numarası oluşturmaktadır.
Hesap numarasını oluşturan bu 16 hanenin ilk 4 rakamı kartın şube kodunu belirtmektedir. Örneğin, IBAN numarasının son 16 rakamı 1234567891234567 şeklinde ise kartın şube konu ilk 4 rakam olan 1234 vermektedir.
Daha sonraki 12 kod ise kişinin hesap numarasını oluşturmaktadır. Ayrıca bu 12 numaranın ilk 8 numarasını müşteri hesap numarası oluşturmaktadır. Bu 16 haneli kodun son 4 numarası ise ek hesap numarası şeklindedir. Bu yolla 16 haneli kod ile bütün banka bilgilerine ulaşmak mümkün. Fakat bütün bankaların hesap kartlarında bu bilgiler mevcut değildir. Öyle ki bazı banka kartlarında isim ve soy isim dahi yazmamaktadır.
Banka Referans Numarası Nedir Nasıl Sorgulanır adlı yazımı okumak isterseniz.
Henüz yorum yapılmamış.